6 Ağustos 2013 Salı

Bayramınız "Bayram" Olsun


 Çalmayan her telefondan sorumluyuz bu bayram, kuş sesi şeklinde ötmeyen her zilden sorumlu olduğumuz gibi… Öpülmeyen her elden, verilmeyen ve alınmayan her harçlıktan...
“Ziyade olsun, bir önceki evde de yedik.” Dediğimiz ama zor ile yiyeceğimiz tabaklar bekler bizi. Limon kolonyasını döken evin küçüğünün başını okşamaktan sorumlu olduğumuz kadar başını okşamakla mükellefiz yetimin tabi ki.
 Zili çalan davulcuya bahşiş, çocuklara şeker vereceğiz o kesin. Sevdiklerimizle ve birlikte olduklarımızla yine birlikte olacağız. Güleceğiz yine, kahkaha atacağız. Bayram namazından geldikten sonra yine ilk onlarla kahvaltı yapacağız. Bir aydır yediğimizi,içtiğimizi göremeyen güneş ilk onlarla bir şeyler yerken görecek bizi.
 Ama daha çok; kırdığımız gönüllerden mesulüz, incittiğimiz yüreklerden bu bayram…Bir şey söylediklerimizden yahut “hiçbir şey “ söylemediklerimizden … Mesafe yakın olanlarla zaten her günümüz bayram, bu bayramda mesele "uzaklarla" bayram yaşamakta…Gönül kırgınlıklarını onarmakta, yere düşeni kaldırmakta.Asıl mesele:”Özür dilerim gerçekten, iyi bayramlar”da
 Çok mu zor? Çok mu uzakta?
 Hani demiş ya şair: ” Namaz camiden çıkınca, Hac Mekke'den dönünce, Ramazan Oruç bitince başlar.”    Ramazan’ı bir ömre yaymak için bayram çok iyi bir fırsat değil mi? Haklı da olsak alttan alsak ya.
 Kimse özür dilediği, için kaybetmez, merak etme. Bir hayırlı bayramlar da sen dile.Herkese. Herkese mi? Evet, herkese!
 Bütün İslâm Alemi’nin bayramı kutlu olsun. Küsler barışsın, arkadaşlar dost, dostlar kardeş olsun. Çocuklar bol bol harçlık alsın, bayramlıklara çamur sıçramasın,  tabaklarda tatlı kalmasın. Bayramınız “bayram” olsun.
 Ramazan seneye 10 gün önce yine gelecek Allah hepimizi sağ sağlim ona tekrar ulaştırsın.
 Hem de küslerle barışmış, kırdıklarımızı onarmış; hazır telafisi varken onlarla konuşmuş şekilde. Hadi ara sen de..!
 Geçmişte yaşayıp, eski bayramları özleme! Hicri 1434 yılının Ramazan Bayramı mübarek olsun herkese...!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder